IJssel Dykes

Samen sporten, wandelen, maar bovenal ontspannen.

De IJssel Dykes is een groep – lesbische vrouwen en andere mensen die qua genderidentiteit zich thuis voelen in deze groep – die op de donderdagavond samen sporten (voetballen, basketballen, volleyballen, badmintonnen of wandelen). Het doel is door samen te sporten of te wandelen elkaar te ontmoeten en contact te maken. Voor COC-leden is het meedoen gratis, voor niet-COC-leden, die zeker ook van harte welkom zijn, zijn de kosten per avond € 3,00.

Iedere sportavond wordt de training gegeven door een trainster uit de IJssel Dykes groep. De wandelgroep bestaat uit sporters die niet kunnen of willen sporten doordat ze geblesseerd zijn of liever willen wandelen. Een wandelavond vindt plaats als er tenminste vier personen zich hebben aangemeld om mee te wandelen.

In de winterperiode zijn de wandelingen niet iedere donderdag, maar maandelijks op de zondag. Tijdens de zomerperiode (schoolvakantie Regio Noord) is er een alternatief programma waarvan het aanbod ieder jaar wordt vormgegeven. Na het sporten en wandelen is er de gelegenheid om samen nog wat drinken op een locatie in de binnenstad van Deventer.

Tijdstip: Donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur

Locatie: Sportzaal Duivengang/Windroos/, gymzaal ‘De Duivengang’ (ingang is in De Duivengang)

Huishoudelijke regels:

  • Draag zaalschoenen. Je mag in de sportzaal geen schoenen dragen, waarvan de zolen afgeven op de vloer van de sportzaal of waarmee op straat wordt gelopen.
  • Draag je een bril en ga je sporten, dan is het advies om dit met een sportbril te doen. Die kan tegen een stootje en blijft beter op je hoofd zitten.
  • Het dragen van sieraden tijdens het sporten is niet toegestaan. Je loopt hierdoor kans om jezelf, maar ook de ander te verwonden.
  • IJssel Dykes is niet aansprakelijk voor eventueel letsel of voor diefstal of verlies van eigendommen. Laat kostbaarheden zo veel mogelijk thuis.

Op zoek naar meer informatie of antwoord op je vragen of lijkt het je leuk om met deze groep te sporten of te wandelen, neem dan contact op met ijsseldykes@cocdeventer.nl.

English translation:

The IJssel Dykes is a group – lesbian women and other people who feel at home in this group in terms of gender identity – who play sports together on Thursday evenings (football, basketball, volleyball, badminton or walking). The goal is to meet each other and make contact through sports or walking together. For COC members, participation is free, for non-COC members, who are certainly also very welcome, the costs per evening are € 3.00. If you want more information or answers to your questions or when you would like to exercise or walk with this group, please contact ijsseldykes@cocdeventer.nl.

Sportactiviteiten de komende periode (najaar 2023):

  • Donderdag 7, 14 en 21 september: Volleybal
  • Donderdag 28 september: Badminton
  • Donderdag 5, 12 en 19 oktober: Basketbal
  • Donderdag 26 oktober: Badminton
  • Donderdag 2, 9 en 16 november: Voetbal
  • Donderdag 23 november: Badminton

Lijkt het je leuk om samen met andere LHBTI-vrouwen te sporten of te wandelen kom dan een keer een avond meedoen of neem contact op met ijsseldykes@cocdeventer.nl.