Groot feest in Apeldoorn op 4 november vanwege start Pride-055

Het duurt nog even, maar noteer het alvast in je agenda! Op zaterdag 4 november wordt een groot LHBTI-plus-feest ~gehouden in het centrum van Apeldoorn. De aankondiging komt van het bestuur van Pride 055 en het feest is bedoeld om te vieren dat de organisatie sinds kort een echte stichting is geworden.

De stichting heeft als doel ‘in de gemeente Apeldoorn onderling contact bevorderen, zichtbaarheid, (zelf)acceptatie, participatie, emancipatie en integratie van alle mensen die niet passen in het traditionele plaatje heteroseksueel en/of man/vrouw.’

Er zijn inmiddels vier bestuursleden en zes werkgroepleden die zich vrijwillig inzetten voor LHBTI-plussers in de gemeente. De stichting kan nog vrijwilligers gebruiken ‘om samen te bouwen aan een divers en inclusief Apeldoorn.’ Daarvoor wil de stichting activiteiten ontplooien op het gebied van onderwijs, religie, politiek en sport.

Pridecafé

De zomerstop van het Pridecafé zit erop; de eerstvolgende bijeenkomst is op donderdagavond 14 september in Café Teun aan de Kapelstraat 4 in Apeldoorn; het Pridecafé is dan van 20.00 tot 24.00 uur. Eerder haalde Pride 055 in mei van dit jaar de fototentoonstelling ‘Oud Roze’ naar de Apeldoornse binnenstad.

Lees hier het artikel in Apeldoorn Direct over Pride 055

(Bron en foto: Pride 055. Van links naar rechts het bestuur van Pride 055: Tim Kort (voorzitter),
Suzanne Loeff (vice-voorzitter), Nick Hoogkamp (secretaris) en Paul Brommet (penningmeester)

Tags: