Nieuwe regenboogvlag voor COC Eindhoven en regio

Zaterdag 15 april – 12.30 uur (COC Eindhoven en regio)

Pand54 – Prins Hendrikstraat 54 te Eindhoven

Zaterdag 8 april werd de regenboogvlag van het pand van COC Eindhoven en regio door een groep van ruim 20 personen van de gevel getrokken en vernield. Ook was er geweld tegen een vrijwilligster. COC Eindhoven en regio komt natuurlijk meteen in actie: op zaterdag 15 april zal er een nieuwe regenboogvlag worden gehesen als vervanging van de vernielde vlag en daarnaast worden nog meer acties verwacht.

Update 12-04-2023: Inmiddels is er een Open Brief verzonden namens alle COC verenigingen met een oproep om op zaterdag 15 april overal de regenboogvlag uit te hangen. De gemeente Deventer geeft hieraan gevolg en ook de Wilhelminabrug zal die avond in regenboogkleuren worden getooid.


COC Eindhoven hoopt op veel publiek wanneer op zaterdag 15 april de nieuwe regenboogvlag wordt gehesen zodat dit moment extra veel aandacht krijgt. Gezamenlijk staan we sterk!
* 12:00 uur: Inloop
* 12:30 uur: Hijsen van de nieuwe regenboogvlaag
* Tot 14:00 uur: Gezamenlijke borrel – koffie en thee zijn gratis
Ga via deze link naar het event op Facebook

COC Eindhoven en regio krijgt uit handen van de stichting Queer040 een nieuwe regenboogvlag

Gedeelte uit het persbericht van COC Eindhoven en regio:

Homohaat tegen kinderen en anti-homospreekkoren

Zaterdag 8 april rond 19 uur is door een groep van ruim 20 volwassenen de regenboogvlag en vlaggenstok met grof geweld van de gevel van het COC Eindhoven en regio gesloopt. Op intimiderende wijze is meermaals met de vlaggenstok in het rond geslagen. Vervolgens hebben zij geprobeerd de vlag in brand te steken. Tijdens dit vooral was de maandelijkse jongerenbijeenkomst van het COC Eindhoven en regio. Bij de grote groep volwassenen ontbrak het van enig respect jegens deze jongeren en kinderen. Toen een vrijwilliger de agressieve groep verzocht om niet aan andermans spullen te komen, werd de vrijwilliger geslagen. Ook werden door de groep discriminerende leuzen als ‘kankerhomo’ naar de kinderen geroepen.

Lees hier het hele persbericht van COC Eindhoven

Lees ook het artikel: COC pleit voor stilleggen voetbalwedstrijden (pdf)