Regenboogvlag in top in Deventer en andere steden

Oospronkelijke publicatie: Website Gemeente Deventer

Het hijsen van de regenboogvlag heeft zaterdagochtend 15 april 2023 om 10.00 uur plaatsgevonden op het stadhuis van Deventer in aanwezigheid van het bestuur van COC Deventer e.o. , wethouder Rob de Geest en leden van de gemeenteraad. Bekijk het hijsen van de vlag via YouTube.

Lees meer hierover via de website van RTV Oost.

Bestuur COC Deventer e.o. met regenboogvlag voor het Stadhuis van Deventer

Zaterdag 15 april 2023 hangt Deventer overdag de regenboogvlag uit. Daarmee geeft Deventer gehoor aan de oproep van COC Nederland, naar aanleiding van een aantal geweldsincidenten. Bovendien wordt ’s avonds de Wilhelminabrug aangelicht in de kleuren van de regenboog.

Update: Ook in de gemeentes Apeldoorn en Zutphen wordt op 15 april de regenboogvlag gehesen.

“Recente geweldsincidenten tegen LHBTI+’ers in Eindhoven en Groningen tonen aan dat de tolerantie flinterdun kan zijn”,  zegt wethouder Rob de Geest (Inclusie). “We moeten ons blijven uitspreken tegen dit soort incidenten, ook als het gaat om spreekkoren tijdens voetbalwedstrijden.”

Burgemeester Ron König onderschrijft dat: “Wij hebben daarom besloten om de vlaggen-actie te ondersteunen en als extra actie om de Wilhelminabrug aan te lichten in de regenboogkleuren.”

20 regionale COC-verenigingen en COC Nederland hebben een oproep gedaan aan onder meer gemeenten, provincies en voetbalclubs om op zaterdag 15 april 2023 een regenboogvlag of andere LHBTI+ gemeenschapsvlag uit te hangen.

De oproep komt na een reeks geweldsincidenten. Zo werd afgelopen weekend een groep LHBTI+ jongeren in Eindhoven aangevallen, werden medewerkers van een Groningse dragshowbar en LHBTI+ café mishandeld en klonken anti-homo spreekkoren tijdens verschillende voetbalwedstrijden.