Winterwandeling IJssel Dykes bij Olst

Zondag 19 februari 2023 – Landgoed Nijendal en Hanzebos bij Olst

Startlocatie: Erve Zoogenbrink (Molenweg 3 te Olst)

Starttijd: 10.30 uur – Gratis parkeren

Op zondag 19 februari wordt een mooie Winter(tijd)Wandeling georganiseerd voor vrouwen bij Olst. Verzamel- en startpunt is Erve Zoogenbrink aan de Molenweg 3 te Olst. De wandeling voert over het landgoed Nijendal en het Hanzebos; een zeer afwisselend landschap met bos en oude akkers. De wandeling begint om 10.30 uur en duurt zo’n drie uur. Dus degene die later die middag nog naar de Ladies Lounge wil gaan is zeker voor 16.00 uur in Deventer. Er is horeca onderweg bij EetcafĂ© Ruimzicht. Tip: waterdicht schoeisel!

Mocht je belangstelling hebben om deel te nemen aan deze wandeling dan kun je je alvast aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl. Deze wandeling komt in plaats van de vaste wandelavonden op de donderdagavond; deze komen te vervallen van november 2022 t/m maart 2023.

Bereikbaarheid

Erve Zoogenbrink is het voormalige informatiecentrum van Staatsbosbeheer en is gevestigd in een oude boerderij. Het is gesitueerd tussen Boskamp en Eikelhof in Olst. Je kunt er met de auto komen en parkeren op de parkeerplaats. Op de fiets naar de Zoogenbrink is vanzelfsprekend ook geen probleem.

Tijdens de winter(tijd)periode zijn de mogelijkheden voor een afwisselend aanbod voor wandelroutes op de donderdagavond erg minimaal. Dit zorgt ervoor dat de uitdaging afneemt en daarom is er gezocht naar een alternatief. Dit winterseizoen is er gekozen voor een andere opzet van de wandelgroep en dat betekent dat er in de maanden november t/m maart maandelijks op een zondag een mooie wandeling georganiseerd wordt.

Dit is het wandelschema voor deze winter:

  • 13 november 2022 – Fliertpad (rondwandeling van 16 km) – Start om 10:00 uur bij Buitenpost, Rijksstraatweg 17A te Twello
  • 11 december 2022 – N70 (natuurwandelroute bij Berg en Dal)
  • 15 januari 2023 – Veluwezoom Loenen
  • 19 februari 2023 – Landgoed Nijendal en Hanzebos bij Olst
  • 19 maart 2023 – Posbank van Dieren naar Velp

Via deze website zal er nadere informatie over tijden en vertrekplaatsen worden gegeven. Mocht je belangstelling hebben om deel te nemen aan een of meerdere wandelingen geef je dan op via ijsseldykes@cocdeventer.nl

Tags: ,