Crowdfundactie voor documentaire

De indringende documentaire Uit ’t leven wil het taboe over de hoge aantal zelfmoorden binnen de LHBTIQ+-gemeenschap bespreekbaar maken. Met jouw steun maak je de totstandkoming van deze documentaire mogelijk. Via deze link kun je een donatie doen.

De LHBTIQ+-gemeenschap worstelt al jaar en dag met een ‘plaag’: zelfmoord. Volgens cijfers van 113 Zelfmoordpreventie heeft bijna de helft van de Nederlandse lesbische-, homo- en biseksuele volwassenen ooit zelfmoordgedachten gehad. Dat is vijf keer vaker dan in de algemene volwassen bevolking. Het aantal dat daadwerkelijk een poging doet, is vier keer zo hoog. Voor transgender personen zijn de cijfers nog schokkender. Toch lijkt het onderwerp zelfdoding binnen de regenboogcommunity een taboe.

Tim Dekkers en Henk Burger onderzoeken in deze film waarom zoveel mensen in de LHBTIQ+-gemeenschap uit het leven stappen. De documentaire volgt twee jaar lang drie mensen die een inktzwarte periode achter de rug hebben en die een voorbeeld willen zijn voor anderen in nood. Ze hopen dat de film volgend jaar maart te zien is op de Roze Filmdagen Amsterdam.

Volgens 113 Zelfmoordpreventie denkt de helft van alle LHBTIQ+-ers wel eens aan zelfmoord. Het aantal daadwerkelijke pogingen is vier keer zo hoog als in de heterowereld. Het onderwerp lijkt taboe in onze gemeenschap: een reden om juist nu met deze documentaire te komen. Zij verwachten dat de film dit probleem bespreekbaar zal maken en steun zal bieden. 

De documentaire is nu in de fase van post-productie, waarin zij professionals moeten inhuren. Denk aan: beeld- en geluidnabewerking, vertaling, vormgeving en PR. Daarvoor zijn zij een crowdfunding-actie begonnen. Ze hebben jouw hulp – en die van velen – hard nodig om deze belangwekkende documentaire zo mooi en professioneel mogelijk te maken. Binnen 31 dagen moeten ze het streefbedrag halen (10.000 euro). Met jouw donatie – klein of groot help je niet alleen hen, maar ook onze community.

De link om te doneren is: https://www.voordekunst.nl/projecten/14426

Tags: