Studentenvereniging Queer! bij Saxion in Deventer

Dit artikel komt van de Roze Golf. In het radioprogramma van de Roze Golf van zondag 16 oktober is meer te beluisteren over deze nieuwe studieverenging.

Op donderdag 13 oktober is de Studentenverenging Queer! officieel van start gegaan op Hogeschool Saxion in Deventer. Achter de schermen is een half jaar gewerkt aan de oprichting; de vereniging heeft inmiddels al zestig leden.

De vereniging, opgericht door Nova, Quin en Riona, gaat lezingen en symposia, maar ook feesten en borrels organiseren, die moeten bijdragen aan de acceptatie van LHBTI-Plussers op de hogeschool.

Dat het hard nodig is om te werken aan de acceptatie van LHBTI-Plussers bleek donderdag bij de voorbereidingen van het officiƫle moment. Toen leden van de vereniging de regenboogloper uitrolden in de gang waar het kantoortje van Queer gevestigd is, werden ze uitgescholden door een groepje medestudenten. Geschrokken maakten ze melding van het incident.

Directeur Keklik Yucel van Academie Mens en Arbeid van Saxion sprak haar afschuw uit over het incident en onderstreepte het belang van de studievereniging.  De school belooft haar best te doen te achterhalen wie de daders waren.

Hogeschool Saxion ondertekende dinsdag 11 oktober op Coming Out Dag een convenant met ROC Aventus en de Politie Academie, waarin de onderwijsinstellingen vastleggen zich te inzetten voor het welzijn en de veiligheid van hun LHBTI-Plus-studenten.

Een mailtje naar het bestuur van S.V. Queer! sturen kan ook via deze link.

Tags: ,