Meer regenboog in Apeldoorn

Een aantal inwoners hebben een werkgroep opgericht die zich zal inzetten voor Apeldoorn als Regenbooggemeente. Nick, Suzanne en Tim – drie leden uit de werkgroep – delen hun verhaal: ‘Hoe is het om queer te zijn in Apeldoorn?’, ‘Hoe kan Apeldoorn meer regenboog kleuren?’ en ‘Waarom is deze werkgroep zo ontzettend nodig?’ De werkgroep is ontstaan naar aanleiding van de inwonersavond over Apeldoorn als Regenbooggemeente op 14 juni 2022.

Hoe kan Apeldoorn meer regenboog kleuren?

De drie leden uit de werkgroep geven aan dat zij behoefte hebben om anderen uit de regenbooggemeenschap te ontmoeten. ‘Ik merk dat er in Apeldoorn weinig wordt georganiseerd voor de LHBTIQA+ gemeenschap’’, zegt Suzanne. ‘Ik woonde eerst in Utrecht. Daar was ik gewend dat er kroegen en feesten zijn. Ook gaat er een nachttrein naar Amsterdam. Daarmee zijn de opties voor voorlichting, horeca of het ontmoeten van andere mensen uit de community eindeloos. Graag wil ik meedenken hoe we in Apeldoorn ook een plek kunnen creëren waar iedereen welkom is. En waar ook de nieuwe generatie veilig voorlichting kan krijgen en gelijkgestemden kan ontmoeten’’.

Tim: ‘’Door andere LHBTIQA+ers te ontmoeten in mijn voormalige woonplaats Amsterdam, kon ik mijzelf beter identificeren en accepteren. Dat gaf mij zelfvertrouwen en vrijheid om echt mijzelf te zijn. In Apeldoorn mis ik die ontmoetingsmogelijkheden. Mijn boodschap aan de gemeente? Draag de diversiteit van de LHBTIQA+ gemeenschap uit. Want door ons te verenigen, door zichtbaar te zijn, de regenboogvlag te laten wapperen, activiteiten te organiseren en elkaar te ontmoeten, zorgen we ervoor dat een heleboel Apeldoorners beter in hun vel zitten.

Lees het hele artikel via deze link

Nick, Tim en Suzanne, drie leden uit de werkgroep: “Er zou altijd de vrijheid moeten zijn om precies zo te zijn als je wilt. Ieder mens is mooi, dus laten we dat kenbaar maken in Apeldoorn!’’