Theatertip - Hedwig and the Angry Inch

donderdag 6 oktober 2022

Deventer Schouwburg – Leeuwenbrug 2 te Deventer
Aanvang 20.00 uur ( Grote zaal)- entreeprijs € 34,50

Sven Ratske – Hedwig and the Angry Inch
Tragikomische punkrockmusical voor even terug in Nederland

Rolling Stone Magazine noemde het ‘the best rockmusical ever’, Bowie en Cher waren grote fans en in de Berlijnse en New Yorkse underground gonst het nog steeds van lovende kritieken. Hedwig and the Angry Inch is al járen een wereldwijde culthit.

Zes jaar geleden stond de cultdiva, met rasentertainer Sven Ratzke, al kort op de planken in Nederland. En nu komt ze terug! De jurken worden afgestoft, de pruiken in de krullers gezet en de bandleden weer geolied. En dan nu eindelijk in oktober 2022 is Hedwig and the Angry Inch in Berlijnse productie van het Renaissance Theater, voor een exclusieve show te zien in Deventer.

Het tragikomische verhaal gaat over Hansel uit Oost-Berlijn. Hij wordt verliefd op een Amerikaanse soldaat. Om met hem te kunnen trouwen en de DDR te ontvluchten transformeert Hansel in Hedwig. Maar het geluk is helaas maar van korte duur. Dan ontmoet ze Tommy Speck, die met hulp van Hedwig een beroemde rockster wordt. Tommy ontdekt pas later met een transseksueel van doen te hebben… 

Ratzke wordt door pers en publiek geroemd als ‘een career defining’ rol. Hedwig neemt je mee en laat niet meer los. De 4-koppige live band schuurt en rockt, dat de muren beven en je hart sneller laat kloppen. Er wordt Duits en Engels gesproken/gezongen.

Hedwig and The Angry Inch: ironie, humor en tragiek en het verlangen naar symbiose, de zoektocht naar de perfecte wederhelft.  You just love her and cannot ever hate her!

Meer weten over deze voorstelling of kaarten bestellen? Dat kan via de website van Deventer Schouwburg.

Tags: