Interview - Jezelf zijn in provincie Overijssel

Op vrijdag 14 oktober 2022 vindt het Congres Regenboogsteden 2022 plaats in Jaarbeurs Utrecht. Op deze dag komen vertegenwoordigers van alle gemeenten in Nederland, lokale belangenorganisaties, sociaal professionals en andere ge├»nteresseerden samen om over lhbti+ beleid te praten. Naar aanloop van dit congres publiceren wij een artikelenreeks om meer zichtbaarheid te geven aan de rol en invulling van de twaalf Regenboogprovincies. Bij dit interview spreken we met Ronald Bakker (45) en Ralp Kleinbussink (63) uit de provincie Overijssel, over wat zij doen voor de lhbti+ gemeenschap en hun eigen ervaringen als het gaat om jezelf kunnen zijn in hun provincie. 

Ralph Kleinbussink (COC Deventer e.o.) en Ronald Bakker (Stichting Regenboog Steenwijkerland) hebben beide ervaring met negatieve reacties op hun lhbti+ zijn. Dit heeft hen gemaakt wij zij zijn, en vanuit deze kracht zetten zij zich in om meer lhbti+ personen weerbaar te maken. Roze ouderen, lhbti+ jongeren en ook buurtbewoners worden geholpen door hun inzet voor lhbti+ emancipatie in Overijssel. Welke technieken werken volgens hen goed in Overijssel om te werken aan lhbti+ emancipatie? En hoe kijken zij naar de toekomst van lhbti+ organisaties?

Lees het hele interview bij Movisie via deze link