COC Songfestival 2022 in Haarlem

zondag 9 oktober 2022

Zondag 9 oktober – Aanvang 16.00 uur – Kaarten € 23,00 via deze link

Patronaat – Zijlsingel 2 te Haarlem

Deelnemers vanuit COC Deventer e.o.: Mrs. Bo Rizz & The Pianoman

Het COC Songfestival strijkt in 2022 neer in Haarlem. De 26ste editie van de befaamde regenboog liedjeswedstrijd zal op zondag 9 oktober a.s. plaatsvinden in poppodium Patronaat. COC Kennemerland organiseert deze editie samen met het landelijk team. Namens COC Deventer en omstreken zal het duo Mrs. Bo Rizz & The Pianoman deelnemen met het nummer Clouds of Difference. Mrs. Bo Rizz (Anja Dalhuisen) en The Pianoman (Kees Kuiper) maken al een eeuwigheid samen muziek en deden al vaker mee aan het COC Songfestival (met een fraaie tweede plaats in 2017!). Anja zingt vanuit de bodem van haar ziel gedragen door het pianospel van Kees. Een stem en wat snaren die altijd proberen je te raken.

Al twee jaar op rij bleek het niet mogelijk om een COC Songfestival te organiseren als gevolg van de coronacrisis. In 2020 werd een vervangende online show uitgezonden en de editie van 2021 werd kort van te voren geannuleerd vanwege toenemende besmettingen en nieuwe beperkende maatregelen. COC Midden-Nederland, de winnaar van de laatste editie in 2019, besloot niet voor een derde keer de organisatie te willen trekken als hostingpartner. Gelukkig bleek COC Kennemerland enthousiast om de organisatie op zich te nemen.

“We zijn blij dat COC Kennemerland met veel energie en enthousiasme aan de slag is gegaan om de komende editie van het COC Songfestival te organiseren. Veel dank zijn we verschuldigd aan COC Midden-Nederland voor alle energie die de afgelopen jaren in het festival is gestoken. We hebben uiteraard begrip voor hun besluit”, aldus Simon Timmerman namens het Landelijk Team COC Songfestival.

De komende editie in Haarlem belooft uniek te worden. Het festival wordt voor het eerst in haar historie op een zondagmiddag georganiseerd. “Voor deze editie hebben we gekozen voor een van de mooiste en beste podia van Nederland. We staan namelijk in de grote zaal van het Patronaat. Omdat we vinden dat echt iedereen de kans moet hebben erbij te zijn, hebben we gekozen voor een toegankelijk tijdstip en een handige dag. En natuurlijk houden we rekening met alle mogelijke maatregelen. Op deze manier kunnen we er voor iedereen een schitterend feest van maken!” aldus Jos Ahlers, voorzitter COC Kennemerland.  

COC Songfestival
In 2019 beleefde het COC Songfestival de 25ste (en voorlopig laatste) editie die werd gewonnen door zangeres Luz Bravo met haar lied ‘Harmony’ namens COC Midden-Nederland. Het festival begon ooit als een knipoog naar het grote Eurovisiesongfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze regenboog liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen. In de loop der jaren heeft het festival een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium mogen verwelkomen. 

Kaarten voor het festival
Het COC Songfestival is op 9 oktober 2022 om 16.00 uur in het Haarlemse Patronaat. Kaarten zijn beschikbaar via de website van Patronaat: https://patronaat.nl/event/coc-songfestival-2022-09-10-22/

Tags: , ,