Filmtip - Supernova (Zomerfestival: tweede kaartje gratis!)

Luxor Filmtheater – Houtmarkt 64 te Zutphen (meer informatie via de website van Luxor)

Te zien op 23, 24 en 27 juli – kaartverkoop via Luxor (tweede kaartje gratis)

Tijdens het Luxor Zomerfestival koopt u één kaartje en u krijgt een tweede kaartje voor dezelfde voorstelling gratis. Zo kunt u samen naar de film voor de prijs van één!

Supernova (Verenigd Koninkrijk 2020)
Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben, is het belangrijkste in hun leven geworden. Tusker’s dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte.
(Documentaire; 85 minuten)

Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die in Supernova samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samen komen.

Tags: