Podcasttip: Sylvester

Zanger Sylvester (1947 – 1988) was zwart en gay, droeg glitters en make-up, zong met falsetstem en paste in geen enkel hokje in het Amerika van de jaren zeventig. Nooit kreeg hij de plaats in de muziekgeschiedenis die hij verdiende. Tot nu, want via Spotify komen er in totaal acht aflevering over deze kleurrijke artiest uit de jaren ’70 en ’80.

Zeg alleen zijn naam en wees niet verbaasd als je glazig wordt aangekeken. Noem zijn hits en de kans is op tekenen van herkenning is al groter. ‘Maar vaak moet je eerst een stukje zingen’, zegt muzikant en muziekwetenschapper Jason King, verbonden aan de New York University. En dan vooral dat ene refrein: you make me feel… mighty real. Want dat kent bijna iedereen.

Meer lezen van dit artikel? Ga dan naar de website van de Volkskrant

Van de podcast Sound Barrier: Sylvester staat de eerste aflevering (er komen er acht) nu op Spotify. Elke woensdag komt een nieuwe aflevering uit.

Tags: