Non-binaire en transvoetballers mogen in Duitsland zelf kiezen

Bron: rozegolf

Non-binaire en transvoetballers mogen in Duitsland zelf kiezen of ze in de mannen- of vrouwenploeg spelen. Dat heeft de Duitse voetbalbond bekend gemaakt. Duitsland erkent sinds 2018 een derde geslacht in het personenregister: ‘divers’. Het aantal personen met dat geslacht op hun identiteitskaart neemt sindsdien toe.

De Duitse voetbalbond (Deutscher Fußball-Bund, DFB) heeft de bond besloten dat personen met een non-binaire of transgenderidentiteit in het amateur-, jeugd- en zaalvoetbal zelf mogen kiezen of ze in een vrouwen-, mannen-, of gemengde ploeg spelen. De regels gelden niet voor het professionele voetbal.

De nieuwe regels van de Duitse voetbalbond wijken af van de internationale rugbybond IRL en de zwembond Fina. Deze bonden besloten deze week dat transpersonen niet meer mogen meedoen met internationale wedstrijden. Alleen wie vanaf het begin van de puberteit of voor het twaalfde levensjaar de transitie naar vrouw maakte, is nog welkom in de vrouwencompetitie, stelt de internationale zwembond. Er wordt nog nagedacht over aparte categorie voor transzwemmers.


~~~

ReinArt, de huiscaReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!