Lesbische kus in film Lightyear leidt tot verbod in veertien landen

Bron: rozegolf

De nieuwe Pixar-animatiefilm ‘Lightyear’ is in veertien Arabische en Aziatische landen verboden vanwege een kus tussen twee lesbische karakters. Het gaat om landen met een moslimmeerderheid. De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) deden de film maandag in de ban. De VAE is, net als veel andere landen in het Midden-Oosten, een door moslims geleide natie die relaties tussen mensen van gelijk geslacht strafbaar stelt. 

‘De film heeft geen licentie voor openbare vertoning in alle bioscopen in de VAE, vanwege de schending van de media-inhoudsnormen van het land’, aldus het Media Regulatory Office van het ministerie van Jeugd en Cultuur.

De film, met acteur Chris Evans die de stem heeft ingesproken van Buzz Lightyear, bevat een vrouwelijk personage – de beste vriendin van Buzz- die haar vrouwelijke partner kust. Lightyear-producent Galyn Susman laat aan persbureau Reuters weten dat Pixar niet gaat snijden in de film om hen ‘geschikt’ te maken voor deze landen.

‘We gaan niets uit de film halen, zeker niet iets dat van cruciaal belang is voor de film’, aldus Susman. ‘De liefdevolle relatie tussen deze twee mensen laat Buzz zien dat hij zaken in het leven mist door de keuzes die hij heeft gemaakt.’

Lightyear is vanaf woensdag –inclusief zoen- in de Nederlandse bioscopen te zien.


~~~

ReinArt, de huiscaReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!