Filmtip: Les Amours d'Anaïs

MIMIK Filmtheater – Achter de Muren Vispoort 8-10 te Deventer – op 8, 11 em 12 juli (tickets via MIMIK)

Les Amours d’Anaïs (Frankrijk 2021)

Anaïs is dertig, charmant, altijd te laat, schijnbaar zorgeloos, energiek en nogal blut. Het afronden van haar proefschrift schuift ze al tijden voor zich uit. Ze heeft een minnaar, maar weet niet helemaal zeker of ze wel van hem houdt. Wanneer ze een affaire begint met Daniel, raakt de onstuimige Anaïs volledig gefascineerd. Niet voor deze veel oudere Daniel, maar voor zijn echtgenote, de schrijfster Émilie.
Anaïs besluit alles op alles te zetten om haar te ontmoeten en voor zich te winnen, zelfs als ze daarvoor alles op het spel moet zetten wanneer ze halsoverkop naar het zomerse Bretagne vertrekt.

(Drama; 97 minuten)

Tags: