COC viert vijftig jaar roze aan de IJssel

De Stentor besteedde aandacht aan het grote Jubileumfeest van COC Deventer e.o. dat op zaterdag 11 juni 2022 in Theater Mimik in Deventer gehouden werd. Dit feest werd door ruim 200 mensen bezocht en liet een breed scala vanuit de LHBTIQ+doelgroep zien. Hieronder is een deel van het artikel uit de Stentor, geschreven door Diego Kemps, te vinden. Het gehele Premium-artikel is via de website van De Stentor te lezen en de tekstuele versie is via deze link te vinden (pdf).

8 maart 1972 is de dag waarop COC Deventer – toen nog Werkgroep Stedendriehoek – is opgericht. Ruim vijftig jaar, een hoop tolerantie en de legalisatie van het homohuwelijk verder vieren zo’n 200 leden van de LHBTQI+-gemeenschap in de regio Deventer het jubileum van ‘hun’ COC. Een grote opkomst, al is het leeuwendeel van de bezoekers wel 40-plusser. ,,We zijn nog springlevend, maar wat meer jongeren zou wel mogen.”

Volop vrolijkheid bij de band ‘Two Dollar Tuesday