Regenboogconcert bij Museum De Waag

zondag 8 mei 2022

Op zondagmiddag 8 mei a.s. om 14.00 uur strijkt het Ricciotti ensemble met hun regenboogtour over diversiteit in seksualiteit en gender neer bij Museum De Waag. De laatste dag van de LHBTIQ+ tentoonstelling Face it wordt daarmee feestelijk en kleurrijk afgesloten.

Face it
Lesbisch, homo, bi, trans of queer, de positie van LHBTIQ+ in de samenleving staat volop in de belangstelling. Naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van COC Deventer presenteert Museum De Waag een tentoonstelling met persoonlijke verhalen uit de regenbooggemeenschap in Deventer. Zondag 8 mei is de laatste dag van deze tentoonstelling. Om aandacht te vragen voor de positie van LHBTIQ+ in de samenleving en het einde van Face it feestelijk af te sluiten, heeft het museum het Ricciotti ensemble ingevlogen om deze dag muzikaal te omlijsten.

Regenboogtour
Het Ricciotti ensemble viert diversiteit in gender en seksualiteit met tientallen concerten op locaties door heel Nederland. Ook Museum De Waag wordt niet overgeslagen. In Ricciotti’s Regenboogtour wordt er aandacht besteed aan (queer) kunstenaars van alle leeftijden. Grootheden uit de klassieke muziek zoals Tsjaikovski en Saint-Saëns maar ook artiesten als Prince en liedjesschrijvers als Annie M.G. Schmidt, die de onderwerpen bespreekbaar maakten, passeren de revue. Luke Deane, ook wel bekend als zijn artistieke alter ego Lisa, componeerde speciaal voor deze tour een nieuw werk.

De feestelijke afsluiting wordt mede mogelijk gemaakt door een experimentenregeling van de Provincie Overijssel. Het optreden van het Ricciotti ensemble start om 14:00 uur en vindt voor De Waag, op de Brink, plaats. Alle bezoekersinformatie is te vinden op de website www.museumdewaag.nl.

Tags: ,