Leesdate met Splinter Chabot

vrijdag 27 mei van 20.00 tot 22.00 uur

Bibliotheek Centrum (Stromarkt 18 te Deventer) – Deelname €7,50 / COC-leden € 5,00

Kaartverkoop via de website van Bibliotheek Deventer

Op uitnodiging van COC Deventer

Leesdate met Splinter Chabot

Splinter Chabot is een verfrissende auteur. Een allround presentator. Een zachtaardige, optimistische persoonlijkheid. Extravagant én twijfelend. Zijn roman Als de hemel genoeg ruimte heeft is net verschenen. Allemaal ingrediënten om ‘m alles te vragen.

Op uitnodiging van COC Deventer vertelt Chabot vrijdag 27 mei over de lusten en de lasten van zijn (schrijvers-)leven. Net als een jaar geleden, toen hij één van onze online-leesdates opluisterde. Open, bevlogen en hartelijk.

Dat Chabot lange tijd met zijn geaardheid worstelde, beschreef hij in Confettiregen, zijn even wervelende als ontwapende debuut. Het is een soms hartbrekend verhaal over jongen die zoekt. Naar zichzelf, naar eigenheid. Naar de liefde. Confettiregen gaat over het ontdekken dat je anders bent dan je omgeving en anders dan wie je wilt zijn. Het is een autobiografisch verhaal over Chabots coming-out en de weg ernaartoe.

In het boek erna, ‘Roze brieven’, gaat de twintiger in gesprek met zijn lezers. Het boek staat vol emotionerende, openhartige brieven van zijn publiek. Voor de Boekenweek van Jongeren heeft Splinter meegeschreven aan 3PAK, het geschenk van de Boekenweek van Jongeren. Zijn nieuwste boek is net uit.

Chabot leeft niet alleen voor de pen. Hij viel op in ‘Wie is de Mol?’. Chabot heeft een wekelijkse talkshow: in SPLNTR! ontvangt hij jonge en spraakmakende gasten uit de wereld van kunst, cultuur, politiek en media. In de bibliotheek voelen Ojon van Strijland (voorzitter COC Deventer) en Jeroen Schwartz (oud-boekenpanellid DWDD) Splinter Chabot aan de tand, met jouw inbreng!

Tags: