Muziektheatervoorstelling #uncut

Vanaf 24 mei toert het Nederlands Kamerkoor door Nederland met de muziektheatervoorstelling #uncut, over de veranderende stem van een trans vrouw. Componiste Renske Vrolijk componeerde dit semi-autobiografische werk, geïnspireerd door haar eigen verleden. Als kind zong Renske met veel passie in een kinderkoor, totdat haar stem veranderde. Een confrontatie die haar direct duidelijk maakte dat de stem onlosmakelijk verbonden is met identiteit. Ze nodigde nu het Nederlands Kamerkoor, dat ze al vanaf haar jeugd bewondert, uit om het verhaal samen te delen met de wereld. Renske: “#uncut gaat over zingen, over de stem, over mijn stem die ik kwijtraakte en opnieuw moest vinden. Dit verhaal gaat over mijn zoektocht naar en de groei in een nieuwe bestaansvorm.”

Samen met het ronkende ORBI (The Oscillating Revenge of the Background Instruments) en saxofoonkwartet BL!NDMAN [sax], onder leiding van Krista Audere, zingt en speelt het Nederlands Kamerkoor de familie, de oordelende en veroordelende massa, de sensatiezoekers, en het team van dokters in een voorstelling die bij voorbaat al spraakmakend is. Drie solisten, mezzosopraan Eline Welle, tenor William Knight en een kind uit de solistenklas van de Nationale Koren, zingen de verschillende manifestaties van Vivian.

Optredens in de regio:

Meer informatie over het Nederlands Kamerkoor is via deze link te vinden.

Tags: ,