(Her)beleef de kunstlezing met Gerhard Lentink

Het mensbeeld van een gereformeerde jongen uit Deventer

Op 10 november 2021 voerde Rob Smolders een vraaggesprek met de internationaal bekende (én in Deventer geboren) beeldend kunstenaar Gerhard Lentink.

Volg de lezing op YouTube in drie delen:

Deel 1Deel 2Deel 3

Beeldhouwer en omgevingskunstenaar Gerhard Lentink werd in 1956 in Deventer geboren. Na zijn middelbare schooltijd ontvluchtte hij het gereformeerde milieu van zijn jeugd om de kunstacademie te volgen in Breda. Later bracht de liefde hem naar Dordrecht waar hij nu al tientallen jaren in de binnenstad, die zoveel met Deventer gemeen heeft, woont en werkt.

In zijn werk koppelt hij een enorme belezenheid en intelligentie aan een vakmanschap en realisme die verrassend zijn voor iemand met zijn achtergrond. Een diepgravend gesprek met hem moet haast wel een boeiende avond opleveren. 

Afbeelding: Gerhard Lentink
Tags: