Filmtip: The Most Beautiful Boy in the World

MIMIK Filmtheater – Achter de Muren Vispoort 10 te Deventer – Vanaf 27 april 2022; meer informatie via MIMIK

Luxor Filmtheater – Houtmarkt 64 te Zutphen – 21, 22 en 26 april 2022; meer informatie via Luxor

The Most Beautiful Boy in the World (Zweden 2021)

In 1970 reist Luchino Visconti door Europa op zoek naar de perfecte jongen om volmaakte schoonheid te belichamen in zijn filmbewerking van Thomas Mann’s Death in Venice. In Stockholm ontdekt hij de Zweedse Björn Andrésen, een verlegen jongen van 15 die op slag internationaal beroemd wordt en een korte maar intense periode van zijn turbulente jeugd doorbrengt tussen het Lido in Venetië, Londen, het filmfestival in Cannes en het verre Japan.

Vijftig jaar na de première van Death in Venice neemt Björn ons mee op een bijzondere reis langs persoonlijke herinneringen, filmgeschiedenis, magie en tragiek, in wellicht de laatste poging om eindelijk zijn leven weer op de rails te krijgen.

(Documentaire; 93 minuten)

Tags: