Expositie 'Face It' over LHBTIQ+ in Deventer

Museum De Waag – Brink 65 te Deventer

De Waag is m.u.v. maandag iedere dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

COC-leden ontvangen op vertoon van hun geldige COC-ledenpas € 1,50 korting op de toegangsprijs.

Sinds november 2021 is in Museum De Waag (Brink 65 te Deventer) de nieuwe tentoonstelling Face It geopend. In deze expositie wordt met posters, foto’s, voorwerpen en persoonlijke verhalen de geschiedenis van LHBTIQ+’ers in Deventer inzichtelijk gemaakt. Aanleiding van deze tentoonstelling vormt het 50-jarig bestaan van COC Deventer in 2022. Face It was de naam van het COC-café in Deventer van 1994 tot 2015 en zal daarom menigeen nog bekend in de oren klinken. Naast het COC-verleden komen ook andere aspecten uit de roze geschiedenis van Deventer aan bod.

Op de begane grond kan men ronddwalen langs allerlei ‘protestborden’ waarop veel activiteiten van 50 jaar COC Deventer e.o. maar ook veel andere aspecten worden belicht. Daarnaast zijn er met een audiotour persoonlijke verhalen te beluisteren, waarin zeven LHBTIQ’ers vertellen over hun belevingswereld. In de kelder van De Waag zijn in de vitrines diverse voorwerpen te bekijken die iets weergeven over de geschiedenis van niet-hetero’s in Deventer. Tevens is er een videoregistratie van de Roze Zaterdag in Deventer (1997) te bekijken. Ook worden in de kelder de komende maanden activiteiten georganiseerd in het kielzog van de expositie. Deze zullen op de website van COC Deventer worden opgenomen.

Met korting naar de expositie?

De expositie is tot en met 6 mei 2022 te zien in De Waag. De entreeprijs is € 9,00, maar COC-leden krijgen op vertoon van hun geldige ledenpas € 1,50 korting. Houders van een Museumkaart hebben vrij entree.

Luister ook de uitzending van De Roze Golf terug, waarbij oud-COC-voorzitter Ab Kranenbarg samen met kunstenaar Maudy en directeur Ewout van der Horst van Deventer Verhaal de expositie in De Waag bezoekt.

Tags: