Voorstelling Face to Face (tijdens expositie Face It)

Letterlijk face to face. In de sfeervolle kelder van Museum De Waag staan publiek en performers dicht op elkaar. De jonge artiesten verbeelden hun zoektocht naar de eigen identiteit, wie of wat je bent voor jezelf en de buitenwereld. Vanaf komend weekend verzorgt het Theaterschip intieme voorstellingen in het kader van de regenboogtentoonstelling Face it.

Lesbisch, homo, bi, trans of queer, de positie van LHBTIQ+ in de samenleving staat volop in de belangstelling. Naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van COC Deventer presenteert Museum De Waag tot en met 8 mei een tentoonstelling met persoonlijke verhalen uit de regenbooggemeenschap in Deventer.

In nauwe samenwerking met Het Theaterschip is vanaf zondag 27 maart de voorstelling Face to Face in het museum te zien. De interactieve voorstelling laat het publiek via korte solo-optredens kennismaken met de zoektocht van jongeren naar hun seksualiteit en gender. En welke rol de omgeving en de buitenwereld daarbij spelen.  

Het Theaterschip is gespecialiseerd in talentontwikkeling voor jonge makers uit Deventer en omgeving. De theaterschool heeft de voorstelling Face to Face speciaal voor de tentoonstelling Face it ontwikkeld. Het project is mede mogelijk gemaakt door een experimentenregeling van de Provincie Overijssel.  

De voorstellingen vinden plaats op 27 maart, 2, 3, 9, 10, 23, 24 en 30 april en starten telkens om 12:00, 13:00 en 14:00 uur. De optredens zijn gratis toegankelijk met een toegangsbewijs voor het museum. Alle bezoekersinformatie is te vinden op de website van Museum De Waag.

Tags: