Filmtip - Grosse Freiheit

Klik voor informatie over speeltijden en ticketverkoop op de naam van het betreffende filmtheater:

Filmtheater Gigant – Nieuwstraat 377 te Apeldoornvrijdag 1 april, zondag 3 april en woensdag 6 april

Mimik Filmtheater – Achter de Muren Vispoort 10 te DeventerDiverse tijden t/m 6 april

Grosse Freiheit (Oostenrijk 2021)

In het naoorlogse Duitsland is het leven in vrijheid niet voor iedereen gegarandeerd. Hans belandt na Auschwitz keer op keer in de gevangenis vanwege zijn homoseksualiteit, een strafbaar feit volgens paragraaf 175 van het Duitse Wetboek. Daar ontmoet hij zijn celgenoot Viktor, een veroordeelde moordenaar die niets van hem moet hebben. In de loop der jaren ontstaat tussen hen een onverwachte, maar tedere band van respect, genegenheid en liefde.

Grosse Freiheit is een verpletterend gevangenisdrama over de betekenis van vrijheid, identiteit en menselijke verbondenheid. De film van Sebastian Meise maakte na de internationale première in Cannes, waar Grosse Freiheit werd bekroond met de Juryprijs (Un Certain Regard), een zegetocht langs vele internationale festivals. De ijzersterke acteerprestaties van Franz Rogowski en Georg Friedrich vielen hierbij meerdere malen in de prijzen.

(Drama; 116 minuten)

Tags: