Filmtip - Flee

Klik voor informatie over speeltijden en ticketverkoop op de naam van het betreffende filmtheater:

Filmtheater Gigant – Nieuwstraat 377 te Apeldoornvrijdag 1 april (15.20 uur), woensdag 6 april (14.00 uur)

Mimik Filmtheater – Achter de Muren Vispoort 10 te Deventer – 3 april (18.40 uur), 4 april (12.30 uur) en 5 april (21.20 uur)

Flee (Denemarken 2021)

De geanimeerde documentaire Flee vertelt het waargebeurde verhaal van Amin Nawabi, die als alleenstaande minderjarige van Afghanistan naar Denemarken vluchtte. Hij is nu 36 jaar, een succesvol academicus en wil gaan trouwen met zijn langdurige vriend Kasper. Maar hij weet dat hij nog het een en ander moet loslaten voordat hij die stap kan maken, en daar is hij nu eindelijk klaar voor. Hij doet voor het eerst zijn buitengewone verhaal bij goede vriend en documentairemaker Johas Poher Rasmussen.

De animatie, de vertelling en de muziek komen allemaal samen tot een therapeutische ervaring, voor zowel de kijker als voor de man op wie de film gebaseerd is. Het is een film die velen nog lang zal bijblijven.

(Documentaire/animatie: 89 minuten)

Tags: