8 maart 2022: COC exact 50 jaar in Deventer en omstreken

Op 8 maart 2022 is het precies vijftig jaar geleden dat het COC (toen nog een werkgroep) haar activiteiten in Deventer is begonnen. Op die dag zal de Wilhelminabrug in regenboogkleuren te zien zijn.

Naast de expositie ‘Face It – LHBTI+ in Deventer‘ die momenteel in Museum De Waag is te zien zal op zaterdag 11 juni een groot jubileumfeest plaatsvinden. Op deze website blikken we het hele jaar terug op de vele ontwikkelingen en activiteiten die tussen 1972 en nu plaatsvonden. 

Deze keer meer over de voorontwikkelingen in 1971 en de oprichting van werkgroep COC Deventer in 1972

Grasduinen door de geschiedenis van het COC in Deventer en Omstreken 

Het hele jubileumjaar 2022 kunnen bezoekers van deze COC-internetsite kennismaken met ’50 jaar COC in Deventer en omstreken’. Dit historisch overzicht volgt de geschiedenis van het COC in Deventer vanaf het prille begin in 1972 tot 2012. De geschiedenis van de voorbije tien jaar tot het huidige jubileumjaar wordt in de loop van 2022 toegevoegd. De artikelen zijn bovendien voorzien van foto’s en posters uit de rijke historie van COC Deventer.