Vogelhuisjes met condooms in de strijd tegen SOA’s

Bron: rozegolf.net

In Gorinchem wordt een aantal ‘vogelhuisjes’ opgehangen, gevuld met condooms en glijmiddel. De vogelhuisjes komen te hangen in natuurgebieden waar mensen elkaar ontmoeten om seks te hebben.

Het initiatief komt van COC Rotterdam, werkgroep regio Gorinchem en is bedoeld in de strijd tegen seksueel overdraagbare aandoeningen en  tienerzwangerschappen. Voorlopig gaat het om een proef met twee vogelhuisjes.

‘Het gaat niet alleen om homo-ontmoetingsplaatsen. Ze zijn ook voor hetero’s bedoeld’, zegt Maarten Venhovens (foto), coördinator van de COC-werkgroep in Gorinchem tegen Editie NL.

De werkgroep regio Gorinchem werkt samen met de stichting Aids Health Foundation die condooms en glijmiddel beschikbaar stelt en met de Stichting Platform Keelbos, die twee keer per week de voorraad aanvult en eventuele achtergelaten rommel opruimt.  

Het idee komt uit Scandinavië. ‘In Kopenhagen en Oslo plaatst de gemeente bijvoorbeeld zelf dit soort vogelhuisjes. Die vullen de voorraad ook zelf aan. Ik denk dat het goed zou zijn als gemeentes in Nederland zich er ook bewuster van worden dat er hier winst te behalen valt.’


~~~

ReinArt, de huiscaReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!