Vladimir Poetin op oorlogspad

Bron: joop.bbnvara.nl

Rusland zou een lijst gemaakt hebben waarop namen van Oekraïners staan waarmee na een inval moet worden afgerekend. De Russische autoriteiten zouden de doelwitten willen vermoorden of opsluiten in kampen. Dat wordt vermeld in een brief die de Verenigde Staten hebben verstuurd naar de hoge commissaris voor de mensenrechten bij de VN, Michelle Bachelet.

De informatie over de Russische kampen- en dodenlijst is gebaseerd op geloofwaardige inlichtingen, schrijft de Amerikaanse VN-ambassadeur in Genève Bathsheba Nell Crocker. Meer details over de aard van de inlichtingen geeft ze niet.

De Russische inval zal leiden tot grootschalige mensenrechtenschendingen, zo is de Amerikaanse verwachting. Zo zouden de Russen er niet voor terugdeinzen om deelnemers aan vreedzame betogingen dood te schieten. Ook dissidenten, journalisten en leden van etnische minderheden en LHBTI’ers zouden gevaar lopen.

Rusland ontkende eerder plannen te hebben om Oekraïne binnen te vallen. Vladimir Poetin stuurde 150.000 militairen naar de grens met Oekraïne voor ‘militaire oefeningen’. Sinds de daadwerkelijke aanval vanaf 24 februari is de intentie van Poetin echter volkomen duidelijk. 


~~~

ReinArt, de huiscaReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!