Queer Geschiedenismaand 2022

Vanaf 1 maart zal de Queer geschiedenismaand in Nederland weer van start gaan. Met deze extra IHLIA-nieuwsbrief stellen we je graag op de hoogte van de activiteiten die georganiseerd worden.

In samenwerking met deelnemende culturele instellingen is er een rijk programma samengesteld met onder andere live rondleidingen, filmvertoningen en tentoonstellingen. Daarnaast zijn online diverse blogs en video’s te vinden. De deelnemende culturele instellingen zijn onder andere Amsterdam Museum, Arcam, Cobra Museum, CODA Apeldoorn, Imagine IC, Joods Cultureel Kwartier, OBA, Oude Kerk Amsterdam, Pakhuis de Zwijger, Rijksmuseum, Stedelijk en het Wereldmuseum. 

Een (groot) deel van het programma staat nu op onze website. Omdat instellingen lang in onzekerheid verkeerden of hun activiteit door de coronamaatregelen wel door kon gaan, komen er nog aanvullingen op de programmering.

Over Queer Geschiedenismaand
Na dergelijke succesvolle themamaanden in het buitenland heeft IHLIA LGBTI Heritage vorig jaar besloten om het voortouw te nemen in het organiseren van een Nederlandse editie. Nu is het dus tijd voor de tweede editie.

Al zo lang de mensheid bestaat zijn er mensen die wij nu lhbtqi’ers zouden noemen, maar in de geschiedenisboeken was in het verleden weinig aandacht voor het bestaan en de bijdragen van deze mensen. De Queer Geschiedenismaand is een manier om deze geschiedenis uit te lichten.

Behalve dat representatie velen kan helpen in de manier hoe zij zichzelf zien, draagt dit ook bij aan hoe minderheden door de samenleving worden bekeken. Representatie is een manier om te laten zien dat iedereen een plaats heeft in onze maatschappij.

Klik hier voor een overzicht van het programma

Tags: