Filmtip - Minyan

woensdag 23 februari 2022

Mimik Filmtheater – Achter de Muren Vispoort 10 te Deventer – 10.40 uur (tickets via de website van Mimik)

Veilig naar MIMIK
Voor deze voorstelling zijn een geldige QR-code en een ID bewijs verplicht. 

Minyan (VS 2020)

New York ’87. De 17-jarige David woont met zijn ouders en grootvader in Brighton Beach, een wijk met veel Russische immigranten van Joodse afkomst . Hij helpt regelmatig bij Joodse gebedsgemeenschappen (“minjans”) wat allemaal als vanzelfsprekend wordt beschouwd.

David, die zijn homoseksualiteit aan het ontdekken is, begint de strikte regels van zijn Joodse gemeenschap steeds meer beknellend te vinden. Hij raakt bevriend met een ouder vriendenstel met liberalere opvattingen en begint het leven in de uitgaansscene in East Village te verkennen.
(Drama; 118 minuten)

Tags: