Cartooneske Stereotypen (Expositie LHBTIQ+)

zaterdag 19 februari 2022

Museum De Waag – Brink 65 te Deventer (kelder)

Van 11.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 15.30 uur

In het kielzog van de expositie ‘Face It’ over LHBTIQ+ in Deventer worden in de kelder van Museum De Waag bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd. Op zaterdag 19 februari kunnen bezoekers discussiëren over het weergeven van stereotypen in de Roze Cartoons.

Cartoonist Reindert Meutstege tekent sinds 2008 wekelijkse een ‘Roze Cartoon’ voor de website van COC Deventer e.o. Hierin wordt met een knipoog nieuws en activiteiten rondom LHBTIQ+ op de hak genomen. Aan de hand van twaalf geselecteerde cartoons wil de cartoonist met de bezoekers de discussie aangaan hoe ver men kan gaan met het weergeven van LHBTI-types. Zijn sommige stereotypen nog actueel of kunnen ze voorgoed het museum in?

Tags: