Theatertip - Viajera del Amor

vrijdag 28 januari 2022

Theater MIMIKAchter de Muren Vispoort 10 te Deventer
Theaterzaal: 20.30 uur
– Entreeprijs € 19,50

Goed om te weten, je kan je geld terug krijgen als we deze voorstelling moeten annuleren of verplaatsen door maatregelen.

Theater Rotterdam – Viajera del Amor

Een pop-opera over liefde en migratie gezongen in het Spaans, Nederlands en Engels. 

Viajero Del Amor (A Lover’s journey) is het verhaal van L. Een man uit Venezuela met een spiegelhart die op een papieren bootje de Atlantische zee overstak en op zoek ging naar een beter leven. De Amazone-jungle, vervalste papieren, wapens, advocaten en spiegels zijn elementen die, in de vorm van een moderne musical, het semi-fictionele leven van L. omringen.  

“Is het een illusie dat een man zoals ik de wereld kan veranderen? Gezien mijn afkomst, en denkend aan wie ik ben?”. Ariah Lester zingt in het Spaans, Engels en zelfs in het Nederlands. Hij zet alles op alles om een brug te vormen, een spiegel te zijn waarin werelden die ver uit elkaar liggen, kunnen reflecteren en met elkaar kunnen praten.  

De charismatische performer Ariah Lester maakt internationaal snel furore. Met zijn heldere countertenor loodst hij zijn publiek een wereld binnen waar de ene realiteit haast onmerkbaar overgaat in de andere. In 2017 won hij de Sabam Jongtheaterschrijfprijs bij Theater Aan Zee en in 2019 ontving hij een nominatie voor de BNG Bank Theaterprijs.  Na The Gate is Viajaro del Amor Lesters tweede voorstelling onder de vleugels van Productiehuis Theater Rotterdam in coproductie met O. in het kader van de nieuwe makerssubsidie van Fonds Podiumkunsten. De eerste versie van Viajaro del Amor was te zien tijdens het Operadagen Rotterdam 2020 weekend en wordt doorontwikkeld voor O. 2021. 

Er staat na afloop een drankje voor je klaar. 

Meer weten over deze voorstelling of kaarten bestellen? Dat kan via de website van Mimik.

Tags: