Gratie voor veroordeelde Britse homo's

Bron: rozegolf.net

Britse homo- en biseksuele mannen die zijn veroordeeld voor het hebben van seks met wederzijds goedvinden met iemand van hetzelfde geslacht volgens de nu afgeschafte wetten, kunnen hun veroordeling uit het openbare register laten verwijderen.

De nieuwe maatregel is een uitbreiding van het programma dat tien jaar geleden werd gelanceerd en dat gratie verleende aan homomannen die waren veroordeeld voor “sodomie” of “grove onfatsoenlijkheid”. Met de uitbreiding komt iedereen in aanmerking die veroordeeld is voor seks met personen van hetzelfde geslacht.

Minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel zei dat de stap was gericht op “het rechtzetten van de fouten uit het verleden”.

“Het is niet meer dan terecht dat waar strafbare feiten zijn afgeschaft, veroordelingen voor seksuele activiteiten tussen partners van hetzelfde geslacht ook buiten beschouwing moeten worden gelaten”, voegde Patel eraan toe in een verklaring.

Groot-Brittannië heeft onlangs een aantal stappen ondernomen om discriminatie van LHBT+-mensen uit het verleden aan te pakken, waaronder vorig jaar dat militairen die vanwege hun geaardheid waren ontslagen, een aanvraag konden indienen om medailles terug te krijgen.


~~~

ReinArt, de huiscaReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!