LHBT Asylum Support start inzamelingsactie

bron: rozegolf.net

LGBT Asylum Support is een inzamelingsactie gestart voor Ahmed,  een Tunesische homoseksuele asielzoeker. Hij werd in de nacht van 1 op 2 november in Amsterdam mishandeld en beroofd. Hij verliet die nacht de gaybar Soho aan de Regulierdwarsstraat, waarna hij werd aangesproken door twee mannen die hem vroegen of hij in Soho was geweest. Om hem vervolgens te beroven van zijn fiets, telefoon en rugzak. Deze is later leeg teruggevonden.

Ahmed is hartpatiĆ«nt en kon de beide mannen die hem beroofden niet achterna rennen. Ahmed is al 7 jaar in de asielprocedure. Hij woont hij sinds 5 jaar in Amsterdam samen met zijn partner in een piepklein kamertje. De IND wil maar niet geloven dat Ahmed  homoseksueel is.

Al jaren is het leven voor Ahmed vanwege zijn gezondheid en asielprocedure niet gemakkelijk en probeert hij desondanks altijd positief te zijn. Zo volgt hij dagelijks met succes onderwijs. Iets waar hij zijn fiets en telefoon hard voor nodig heeft.

LGBT Asylum Support is daarom een actie gestart: #HartvoorAhmed. Met het geld wordt in elk geval een fiets en telefoon aangeschaft. De actie is ook bedoeld om Ahmed te laten weten dat hij in Nederland meer dan welkom is. 

~~~

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ReinArt-Logo-Definitief-220.jpg

ReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!