Lancering nieuwe website Intersekse

bron: coc.nl

NNID lanceerde op 26 oktober, op Intersex Awareness Day, de nieuwe Engelstalige website thisisintersex.org! Deze internationale website geeft informatie over intersekse, seksediversiteit en de verschillende maatschappelijke thema’s waar intersekse personen mee te maken krijgen. Het doel van de website is om informatie over intersekse en de mensenrechten van intersekse personen toegankelijk te maken voor een breed publiek. Thisisintersex.org is een gezamenlijk project van NNID, Nederlandse organisatie voor seksediversiteit, en OII Europe, de koepel van Europese intersekseorganisaties.


Miriam van der Have, directeur NNID: ‘Met de lancering van thisisintersex.org bieden we mensen één plek waar volledige informatie te vinden is over intersekse, seksediversiteit en de mensenrechten van intersekse personen voor iedereen die daarin geïnteresseerd is. Ik ben blij dat we dit op Intersex Awareness Day kunnen doen, een dag waarop we onder andere stilstaan bij wat er nog moet gebeuren om de rechten van intersekse mensen beter te beschermen. Met thisisintersex.org wordt dat inzichtelijk gemaakt.’

Thisisintersex.org is gericht op verschillende groepen, om zo uiteindelijk de kennis over intersekse en seksediversiteit te vergroten in de maatschappij. De acceptatie van intersekse personen begint tenslotte ook bij meer kennis. De website is bedoeld voor intersekse personen zelf, ouders van intersekse kinderen, de media, beleidsmakers en het algemene publiek.

~~~

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ReinArt-Logo-Definitief-220.jpg

ReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!