Expositie 'Face It'- LHBTIQ+ in Deventer

zondag 14 november 2021

Vanaf 14 november a.s. presenteert Museum De Waag (Brink 65 te Deventer) de nieuwe tentoonstelling Face It met verhalen van LHBTIQ+’ers uit Deventer. Aanleiding vormt het 50-jarig bestaan van COC Deventer in 2022.

COC-leden krijgen op vertoon van hun geldige COC-ledenpas € 1,50 korting op de toegangsprijs.

Museum De Waag is m.u.v. maandag dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Regenboogverhalen uit Deventer
Vanaf medio november worden op de begane grond en in de kelder van De Waag persoonlijke verhalen vanuit de LHBTIQ+ gemeenschap gepresenteerd. Face It vertelt over vijftig jaar geschiedenis van niet-hetero’s in Deventer. Die strijd begon met de oprichting van COC Deventer in 1972.

Strijd voor gelijke behandeling
Lesbi, homo, bi, trans of queer, de positie van LHBTIQ+ in de samenleving staat volop in de belangstelling. Face It geeft bezoekers een inkijk in deze regenbooggemeenschap in Deventer en laat zien dat strijd voor een gelijkwaardige positie binnen de samenleving nog altijd actueel is.

Tags: