Internationaal Homomonument beklad

bron: rozegolf.net

In Den Haag hebben onbekenden het Internationale Homomonument beklad met teksten en tekeningen. De Stichting Internationaal Homomonument Den Haag heeft aangifte gedaan van vernieling en melding gedaan bij de gemeente, die eigenaar is van het monument. De gemeente laat het monument zo snel mogelijk weer schoonmaken.

Sander van der Eijk, voorzitter van de Stichting Internationaal Homomonument, ontdekte de bekladding toen hij maandagochtend langs het monument aan de Koekamp fietste.

Op drie kanten van het beeld is van de grond tot circa twee meter hoogte getekend en geschreven. Wat er precies op het beeld is aangebracht is onduidelijk. “Het zijn droodles, een soort gekke tekeningen. De teksten zijn in een soort fantasietaal, wat het betekent is nog onduidelijk”, aldus Van der Eijk tegen Omroep West. De politie onderzoekt of de taal of tekeningen mogelijk haatdragend zijn.

Van der Eijk noemt de bekladding een respectloze daad van vandalisme. “Het Internationaal Homomonument is een plaats waar onderdrukte en vervolgde lhbtiq+’ers, waar ook ter wereld, worden herdacht. Mensen komen tegenwoordig ook naar het monument om daar overleden geliefden te herdenken. Er worden bloemen neergelegd. Deze plek moet symbool staan voor acceptatie en vrijheid.”

~~~

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ReinArt-Logo-Definitief-220.jpg

ReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!