Voetbalcoach roept fans op te stoppen met homofobe liederen

rozegolf.net

Voetbalcoach Jürgen Klopp van Liverpool roept voetbalfans op te stoppen met homofobe liederen. Hij deed zijn oproep nadat afgelopen zaterdag homofobe liederen werden gezongen door Liverpool-fans bij de uitwedstrijd tegen Norwich City (0-3).

Daarin moest Billy Gilmour bij de thuisclub het ontgelden in het vak van de fans van Liverpool. Voor hem werd het lied ‘Chelsea rent boys’ gezongen. De middenvelder van Norwich City wordt gehuurd van Chelsea. 

De coach noemt het zingen van zo’n lied tijdsverspilling. ‘Waarom zou je in een voetbalstadion iets willen zingen waarin je jezelf afzet tegen iets of iemand? Het zorgt ervoor dat mensen zich binnen de eigen supporters kringen niet op hun gemak voelen. Voor onze supporters en voor mij betekent dat: laten we iets anders zingen. ‘Dat zou niet moeilijk moeten zijn.’

~~~

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ReinArt-Logo-Definitief-220.jpg

ReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!