‘Reformatorische school bood LHBTI-leerlingen geen veilige plek’

rozegolf.net

Een onderzoeksrapport naar de reformatorische middelbare school Gomarus in Gorinchem, die in het nieuws kwam omdat leerlingen gedwongen zouden worden uit de kast te komen, wordt nog niet gepubliceerd.

Bij een kort geding dat de school heeft aangespannen werd al wel duidelijk dat de Inspectie van het Onderwijs concludeert dat het Gomarus niet aan de verplichting voldoet om met name LHBTI-leerlingen een veilige omgeving te bieden. Op 7 september doet de rechter uitspraak.

Aanleiding voor het onderzoek van de inspectie is een artikel in NRC, waarin oud-leerlingen vertellen dat ze gedwongen werden voor hun homoseksuele gevoelens uit te komen tegenover hun ouders, terwijl ze daar zelf niet aan toe waren. Gomarus zegt zich niet te herkennen in bepaalde passages in het rapport en vindt dat die een onjuist beeld geven.

~~~

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ReinArt-Logo-Definitief-220.jpg

ReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!