Hongarije neemt anti-LHBTI-wet aan

Bron: coc.nl

Het Hongaarse parlement nam op dinsdag 15 juni een anti-LHBTI wet aan. COC Nederland noemt het een walgelijke wet en roept minister Kaag (Buitenlandse Zaken) en de EU op om actie tegen Hongarije te ondernemen.

‘Deze wet is een walgelijke poging om LHBTI personen in Hongarije monddood te maken’, reageert COC-voorzitter Astrid Oosenbrug. ‘Het is een grove mensenrechtenschending, die discriminatie van LHBTI’s legitimeert. De wet ontzegt Hongaarse LHBTI-jongeren het recht om zichzelf te zijn; ze komen er alleen voor te staan en dat is hartverscheurend. We willen dat de Nederlandse regering en de EU direct actie tegen Hongarije ondernemen.’

Het COC roept minister Kaag op om de Hongaarse wet te veroordelen en de Hongaarse autoriteiten er op aan te spreken. De belangenorganisatie wil ook dat de EU actie tegen Hongarije onderneemt wegens deze schending van de mensenrechten en de rechtsstaat. EU ministers komen binnenkort in Luxemburg bijeen om over de situatie van de rechtsstaat in Hongarije te spreken.

~~~

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ReinArt-Logo-Definitief-220.jpg

ReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!