Eurovisie Songfestival 2021

Bron: wikipedia


Het Eurovisiesongfestival 2021 is de geplande 65e editie van het Eurovisiesongfestival. Voor de editie van 2020 werd Nederland aangewezen als gastland nadat Duncan Laurence het festival van 2019 won met het nummer Arcade. Deze editie werd afgelast vanwege de COVID-19-pandemie. Ook in 2021 wordt het evenement gehouden in Rotterdam.

Net zoals in voorgaande jaren zijn er twee halve finales en één finale. Uit elke halve finale kwalificeren tien landen zich voor de finale. Volgens traditie vinden de halve finales plaats op de dinsdag en donderdag voorafgaand aan de finale die traditioneel op een zaterdag wordt gehouden. Voor de halve finales werden voor deze editie de data 18 en 20 mei uitgekozen en 22 mei voor de finale. De zogenoemde “Big Five”, bestaande uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, en gastland Nederland plaatsten zich rechtstreeks voor de finale.

Na de afgelasting van het festival van 2020 kozen veel landen ervoor om dezelfde artiest(en) te sturen. Deze moesten evenwel met een nieuw nummer komen.

Presentatoren

Actrice en presentatrice Chantal Janzen, zanger en presentator Jan Smit en zangeres Edsilia Rombley waren eerder reeds gekozen als presentatoren voor het Eurovisiesongfestival 2020 Laatstgenoemde kwam voor Nederland uit op het Eurovisiesongfestival in 1998 en 2007. Beauty-vlogger Nikkie de Jager was in 2020 aangewezen als presentatrice van de online content. Voor de editie van 2021 werd ervoor gekozen om De Jager te promoveren tot presentator, waardoor een vierkoppig team de shows aan elkaar praat. 

~~~

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ReinArt-Logo-Definitief-220.jpg

ReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!