Leesdate met Haroon Ali

zondag 11 april 2021

Online leesclub met Haroon Ali

zondag 11 april (15.00 tot 16.00)

Bibliotheek Deventer Online – Deelname gratis

Met een boek op de bank is leuk. Samen lezen is – zeker nu – vaak nog leuker. Je deelt ervaringen, je krijgt inspiratie. Je bekijkt en beleeft het verhaal hierdoor misschien wel van een heel andere kant. Iets wat de veertig leesclubs die Bibliotheek Deventer sinds jaar en dag begeleidt, allang weten.

De aankomende drie maanden gaan we een boek lezen! Met elkaar, online. Als klap op de vuurpijl schuift de schrijver van ons boek aan!

Aanmelden

Iedereen mag gratis meedoen en je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn. Zorg er wel voor dat je het boek van iemand kan lenen of ergens kan kopen en te lezen natuurlijk. Onze leden kunnen het boek fysiek lenen bij een van onze vestigingen. Of steun je lokale boekhandel, bestel de titel bij Praamstra.

Meld je uiterlijk voor 7 april aan om mee te doen. Je ontvangt dan een uitnodiging per mail om deel te nemen aan de gezamenlijke bespreking. Veilig vanuit thuis, maar toch samen met anderen. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar.Op 11 april om 15.00 uur bespreken we online, samen met de schrijver, het boek. Deelname is gratis. Graag tijdig vooraf aanmelden.

Haroon Ali, ‘Half’.

Haroon Ali (37) is freelance journalist, schrijver en amateurfotograaf. Voor onder meer de Volkskrant, Trouw en Het Parool schrijft hij over media, diversiteit, cultuur en reizen. Ali, geboren in Alkmaar, groeide op in een Pakistaans-Nederlands gezin in Amsterdam-West. Na het gymnasium behaalde hij masters in sociale psychologie en journalistiek. Een recente Volkskrant-column waarin hij rapper Ali B. opriep om homo’s geen ‘flikker’ te noemen, was online een hit.

Half, Een warmbloedig, eerlijk boek over identiteit en familie Haroon Ali heeft een Pakistaanse vader en een Nederlandse moeder. Na hun scheiding hertrouwde zijn vader met een Pakistaanse en kreeg nog een zoon. Haroon is dus half, maar zijn halfbroer is heel. In een openhartige brief aan zijn broer vertelt Haroon over zijn vervlochten wortels, de afwezigheid van hun vader en de beladen tocht die hij maakte door Pakistan, van noord naar zuid. Welke sporen zijn daar nog te vinden van zijn familiegeschiedenis? En wat voor land treft hij aan in de eenentwintigste eeuw? Haroon reist door een mijnenveld van botsende identiteiten, verstikkende dogma’s en onhoudbare tradities. Hij vecht voor de acceptatie van zijn geaardheid en moderne levensstijl, maar blijft hunkeren naar de goedkeuring en liefde van zijn vader. Zal hij die uiteindelijk krijgen?

Tags: