RTL komt met Nederlandse variant Modern Family


 
Bron: gay.nl

Eigenlijk wisten we al dat dit eraan zat te komen: toen Linda de Mol in 2013 werd verkozen tot homomoeder, vertelde De Mol ons al dat ze van RTL opdracht had gekregen om een Nederlandse variant op ‘Modern Family’ te maken, ‘inclusief het homoseksuele familielid’. Die serie is vanaf eind maart te zien op RTL4.

Familie Kruys is een ‘komische feelgoodserie’ die acht weken lang te zien zal zijn. De serie werd door De Mol ontwikkeld en door Will Koopman (Gooische Vrouwen) geregisseerd. De Mol kruipt in de serie in de huid van Bette Kruys, ‘styliste van de sterren, die qua liefde de boot compleet heeft gemist en steevast worstelt met haar gewicht’.

De persfoto voor de serie vertoont opvallende gelijkenissen met Modern Family. Links zijn twee mannen afgebeeld (acteurs Rop Verheijen en Frederik Brom) die door zouden kunnen gaan voor personages die lijken op Mitchell Pritchett en Cam Tucker. Rechts zijn een oudere man en potentiële trophy wife afgebeeld (acteurs Hans Dagelet en Karina Smulders), die de evenknie van Jay en Gloria Pritchett zouden kunnen zijn.

Modern Family doet het in Amerika enorm goed; naast Emmy’s en Golden Globes won de serie een GLSEN Respect Award voor het tonen van ‘positieve beelden en verhaallijnen die een veelzijdig Amerika laten zien, inclusief het tonen van een gezin gestart door een homoseksueel stel’. Chili, Griekenland en Iran maakten ook al hun eigen variant van de serie, waarbij (hoe kan het ook anders) het homostel in de Iraanse versie werd vervangen door een heterostel.

Het is niet de eerste keer dat RTL probeert een Nederlandse variant van een succesvolle Amerikaanse serie te produceren. In 2001 werd als tegenhanger van Sex & the City de serie Rozengeur & Wodka Lime gelanceerd, een serie over vier vriendinnen en hun avonturen met mannen, relaties en seks. Iets verser in het geheugen ligt de rampzalige remake van de Golden Girls, die ondanks een sterrencast en scripts van Paulien Cornelisse op z’n zachtst gezegd wat lauwtjes werd ontvangen.