Film op Vrijdag: The Chinese Botanist's Daughters

vrijdag 6 februari 2015

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur
Hoofdingang (Bibliotheek is geopend tot 21.00 uur)

Eerste Vrijdag van de maand, dus een Roze Film in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Fabulous. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

The Chinese Botanist’s Daughters (China 2006)
Naar Chinese maatstaven is dit een gewaagd verhaal te noemen: een jong meisje gaat in de leer bij een excentrieke botanist die op een eilandje vlakbij de stad woont en wordt verliefd op de dochter van haar nieuwe leermeester. De liefde blijkt wederzijds en de twee proberen hun relatie geheim te houden, maar als het bloed kruipt waar het niet gaan kan, worden ze al snel geconfronteerd met de vooroordelen van hun conservatieve omgeving. De geïsoleerde ligging van de tuin symboliseert de dromerige situatie waarin Min Li en An zich bevinden: ze weten dat hun geaardheid niet geaccepteerd wordt, maar ze kunnen tegelijkertijd rustig en ongestoord genieten van hun ontluikende seksualiteit. (Drama: 105 minuten)

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: