Liesbeth List opent 'Gay Care Lounge'


 
Bron: gay.nl

Morgen opent zangeres Liesbeth List de Gay Care Lounge aan de Tweede Rozendwarsstraat te Amsterdam. Gay Care levert sinds april vorig jaar verzorging en verpleging aan Amsterdamse LHBT’s op leeftijd. De lounge zal een bruisende ontmoetingsplek vormen voor klanten, medewerkers en buurtbewoners.

De lounge staat open voor buurtbewoners. Er zullen onder andere koffie-ochtenden en speciale bijeenkomsten worden georganiseerd. Zo is de beroemde Amsterdamse dragqueen Dusty (rechts) regelmatig in de lounge te vinden en zal Dolly Bellefleur, die vorig jaar nog een Andreaspenning ontving van burgemeester Eberhard van der Laan, binnenkort een optreden in de lounge verzorgen.

‘Wijkgericht werken doe je niet door dikke nota’s erover te schrijven, maar door letterlijk de deur open te zetten,’ aldus directeur Jan Nieuwenhuis, ‘op allerlei manieren willen we de band met de buurt en met de LHBT-gemeenschap sterk houden. De Lounge helpt ons allerlei activiteiten te organiseren die dat uitdrukken, van heel serieuze tot meer luchtige evenementen.’

Naast List zijn onder andere André van Duin, Hans van Willigenburg, Ellie Lust, Erwin Olaf en Hans van Manen ambassadeur van Gay Care. List: ‘Gay Care Amsterdam is een organisatie die ik van harte steun. Het is voor ieder mens belangrijk om op latere leeftijd zelfstandig te kunnen leven, omringd door lieve mensen. Gay Care zorgt ervoor dat ook de oudere alleenstaande homo’s de zorg en aandacht krijgen die ze verdienen.’

De Gay Care Lounge is vanaf morgen te bezoeken aan de Tweede Rozendwarsstraat 2 te Amsterdam. Meer info vind je op de website.