Henny Huisman wil homovader worden


 
Bron: winq.nl

Tv-presentator Henny Huisman vraagt zich af: waarom hebben ‘we’ wel een homomoeder en geen homovader? Hij vindt het verschrikkelijk dat de intolerantie tegenover homo’s toeneemt. Daarom wil hij zich hiertegen inzetten als de eerste homovader van Nederland.
Hij deed zijn uitspraken omdat Nederland volgens hem is veranderd van een tolerant en modern land in een land waar je ‘als homoseksueel in een steegje in elkaar gerost kunt worden.’

Op Radio 538 voelde Ruud de Wild Henny vanmiddag aan de tand over zijn plannen. Hij zei er wel wat in te zien om de mannelijke Patricia Paay of Willeke Alberti te worden. Eerst relativeerde hij het begrip ‘homovader’ door te zeggen dat er tegenwoordig genoeg mondige homo’s rondlopen, maar dat een grote groep gays nog altijd oploopt tegen een muur van onbegrip.

Dus wil Henny volgend jaar graag meevaren met de Gay Pride, het liefst met een eigen boot. Over de Canal Parade had hij ook wat te zeggen. Volgens hem vragen mensen zich misschien af waarom dat allemaal zo nodig moet, maar hij ziet het juist als een geweldig gegeven dat je een keer per jaar ongeremd uit de band kunt springen.

Het complete interview van Ruud de Wild met Henny Huisman is hier te beluisteren.