Grindr-verbod voor bedienden koningin Elizabeth


 
Bron: winq.nl

Bedienden van koningin Elizabeth II mogen niet langer gebruik maken van dating-apps als Grindr. Dit omdat hiermee de veiligheid van de Britse vorstin in het geding kan komen.

Volgens de politie rijst het aantal onverwachte gasten op de koninklijke paleizen de pan uit. Ze hebben daarom een hartig woordje gewisseld met de 800 man sterke bediening van de koningin, van butlers en bodyguards tot keukenhulpen.

Hoewel ze geen toestemming hebben gasten te ontvangen in Buckingham Palace, mogen ze wel mensen uitnodigen in hun persoonlijke woonvertrekken. Daar lappen ze vervolgens alle beveiligingsregels aan hun laars, aldus het hoofd beveiliging van de koningin.

Om die reden worden nu apps als Grindr verboden. Het komt namelijk te vaak voor dat er gasten blijven overnachten. Op zich zou dat moeten kunnen, maar het wordt onveilig als het personeel die gasten eigenlijk helemaal niet kent.

Een woordvoerder van Buckingham Palace wil overigens niet reageren op het nieuws, dat naar buiten werd gebracht door de Daily Mail.