Gay Film Night: Der Kreis / The Circle (2014)

dinsdag 28 oktober 2014

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat: 20.30 uur
Gay Film Night (laatste dinsdag van de maand)
COC-leden € 2,00 korting op vertoon geldige ledenpas

Filmhuis de Keizer blijft op de laatste dinsdag van de maand een Gay Film Night organiseren. In de maanden september, oktober en november staan drie recente roze films op de agenda en op dinsdag 28 oktober is dat Der Kreis (Zwitserland 2014). COC-leden kunnen op vertoon van hun geldige COC-pas €2,00 korting ontvangen op de entreeprijs (niet in combinatie met de Filmhuispas).

Der Kreis (Zwitserland 2014)
Zürich in de Jaren 50. De jonge verlegen leraar Ernst Ostertag wordt lid van de ondergrondse gay-organisatie Der Kreis. Deze wordt gezien als hét symbool van homo-emancipatie en Zürich is op dat moment de gay hoofdstad van de wereld.

Op een ondergronds feest van Der Kreis leert Ernst voor het eerst Röbi kennen en wordt smoorverliefd. Ernst zoekt een manier om ook buiten Der Kreis geaccepteerd te worden voor wie hij is, zonder zijn baan als leraar te verliezen. Voor Röbi is het zijn eerste serieuze liefdesrelatie. Terwijl de repressie tegen homoseksuelen ernstig toeneemt en Der Kreis het steeds zwaarder te verduren krijgt, vechten twee mannen voor hun liefde – en samen met hun vrienden – voor homorechten. Der Kreis onthult de fascinerende wereld van een van de allereerste homo-emancipatie gemeenschappen. Winnaar Filmfestival Berlijn van Panorama Publieksprijs en Teddy Award!
(Drama; 101 minuten)

Het is inmiddels mogelijk kaarten te kopen en te reserveren voor ‘Der Kreis’ via deze link.

Meer informatie over Filmhuis de Keizer is te vinden via de website van Filmhuis de Keizer.

Tags: