Classic Film Sunday: Westler (1985)

zondag 19 oktober 2014

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 15.00 uur

Derde zondag van de maand in het winterseizoen (oktober t/m april), dus een film met een roze thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 15.00 uur; café geopend vanaf 16.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Westler (West-Duitsland 1985)
De West Berlijner Felix is op bezoek bij Bruce, een vriend in Los Angeles. Bruce reist mee terug naar West Berlijn en wil ook Oost Berlijn bezoeken. Felix heeft daar eigenlijk geen zin in. Oost Berlijn is grauw en deprimerenden hij ergert zich aan de uitgebreide grenscontroles. Maar Bruce drinkt aan en Felix gaat tegen wil en dank mee. Op straat ontmoeten ze Thomas en het is liefde op het eerste gezicht tussen Thomas en Felix. Ze wisselen adressen uit en Thomas is de eerste die schoorvoetend kontakt zoekt. Felix mag echter nooit langer dan 24 uur naar het oosten en Thomas mag nooit naar het Westen. Het is een onoplosbaar probleem dat zwaar op hun breekbare liefde drukt. Praag biedt uitkomst: daar mag Thomas wel naar toe reizen en zo kunnen ze voor het eerst een paar dagen bij elkaar zijn. Thomas wil een poging wagen via Hongarije en (voormalig) Joegoslavie naar West Duitsland te vluchten.
(Drama; 94 minuten)

2014-10-19 westler still

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn in de speciale ‘Roze Kast’ in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,